14 Mart 2014 Cuma

İYİ AKŞAMLAR ARKADAŞLAR Arıcılıkta Organik Üretimin Esasları Doğal yapısı bozulmamış veya organik tarım alanlarında konvansiyonel besleme ve kimyasal ilaçlama yapmadan her aşaması yönetmeliğe göre yetkilendirilmiş kuruluş tarafından kontrol edilen ve sertifikalandırılan arıcılık faaliyetlerine organik arıcılık denir. Organik arıcılık yapmak için, arıcılık faaliyetinde bulunacak müteşebbis ile yetkilendirilmiş kuruluş arasında sözleşme imzalanması gerekmektedir. Bu sözleşme; arıcılık faaliyetlerinin organik tarım yönetmelik hükümlerine göre yapılacağını belirleyen yazılı anlaşmayı ifade etmektedir. Organik arıcılıkta dikkate alınacak özellikler: 1- Arıcılık malzemelerinin özellikleri, 2- Organik arıcılık alanı, 3- Geçiş dönemi, 4- Arıların orijini, 5- Besleme, 6- Hastalıklara karşı alınan tedbir ve mücadeleler, 7- Organik üretimler (bal, polen, propolis, arı sütü, ana arı ve oğul arı üretimi)

Hiç yorum yok: